Bogdan Costea

15 Jan, 2010

Paorpointurile

Posted by: Bogdan In: TrashyFW|Ursul moralist

Mă întreb cine le face?

Mă refer la genul de fişiere pe care le primeşti prin email de la diverse cunoştinţe… De cele mai multe ori nu le citesc, dar uneori mai păcătuiesc. Mă umplu dintr-odată de înţelepciune şi bunătate, simt cum toată energia Universului lucrează pentru mine, asta dacă nu cumva e vreun powerpoint despre cum noi ca popor suntem ăi dintâi. Şi cum l-aş putea păstra doar pentru mine, ar însemna să fiu egoist, îl trimit mai departe împreună cu tot cârnatul de FW: FW: FW: FW: RE, ba îi şi adaug pe hi5 pe toţi care au primit mesajul până atunci, sunt convins că sunt oameni de toată isprava dacă au fost aleşi să primească înţelepciunea.

Cine o fi cel/cea care după ce vine de la muncă, îşi termină treburile prin casă şi apoi zice decât să mă uit la Gâdea şi la Stan sau la mai ştiu eu ce drăcovenie pe Realitatea sau la vreun spectacol media pe OTV, mai bine mai fac un powerpoint. Şi se apucă. Mai întâi caută poze cu bufniţe că simbolizează înţelepciunea, apoi poze cu marea, apoi cu cerul, nişte munţi, un copil, două păsărele, apoi 75 de citate din vreun mare învăţat pe care nu l-a citit niciodată. Cu fundalul sonor nu mi-e prea clar, asta mi se pare partea cea mai complicată pentru că opţiunile sunt mai variate… În fine, asamblează întreaga operă şi când ajunge la un fişier de 5MB e numai bun de trimis.

În combinaţia asta e importantă şi persoana care îl trimite mai departe, nu cumva ca vreunul din lista de adrese să rămână neiniţiat. Cel mai amuzant mi se pare când răspândacii folosesc pentru asta adresa de email de la muncă a discipolilor. Ce poate fi mai plăcut când un mail de 10 MB blochează serverul unei firmei. Mailurile de tipul acesta, pe lângă valenţele cognitive au şi o funcţie socializatoare: mai afli pe unde mai lucrează cutărescu, eventual că a plecat din ţară, că s-a căsătorit sau mai ştiu eu ce. Dacă au copii şi câţi, asta vezi de obicei din avatarul de pe YM sau din poza pusă la profil pe facebook. Drept e că aşa afli despre unii că şi-au luat maşină sau boxe.

PS:

Mi-am făcut un filtru pentru emailurile care încep cu FW:, se duc direct la coş.

Eu am ca avatar o veveriţă, ce dracu înseamnă asta? Am I nuts?

No Responses to "Paorpointurile"

Comment Form

About

This is an example of a WordPress page, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from.

Sun Blast

Curs valutar