Bogdan Costea

04 Feb, 2009

Cu turma la teatru

Posted by: Bogdan In: Prostii de Bucuresti

În curiozitatea de a vedea şi alte teatre ale Bucureştiului, zic hai să mergem la Teatrul de Comedie. Am rezervat bilete pe net la Fata de mătase artificială, spectacol ce se ţine la Sala Studio.

Toată săptămâna am trăit cu impresia că piesa e vineri seara, la un moment dat punându-se problema că nu mai putem merge din cauză că vineri apăruse o urgenţă. Mă resemnez ca ciobanul moldovean, zic asta e! hai să întreb vreun coleg dacă vrea biletele. Surpriză, data de pe bilete era joi, nu vineri, aşa că n-am pierdut spectacolul.

Nu vă mai povestesc că deşi am plecat de la serviciu cu o oră mai devreme, era să întârziem. Când plouă traficul din Bucureşti e imprevizibil, mai e şi distracţia căutatului unui loc de parcare… aşa că am lăsat maşina în parcarea subterană de la Intercontinental şi am pornit pe jos spre teatru.

De când se reabilitează centrul istoric al Bucureştiului, toate străzile din zona Lipscani sunt de fapt nişte podeţe din lemn, iar circulaţia pietonilor aminteşte pe alocuri de fabula cu cele două capre care se întâlnesc pe o punte.

Ajungem în cele din urmă la timp, başca, eram primii de pe rândul nostru. La un moment dat apare un grup: doi ei cu patru ele. După vreun minut de gândire la cum să se aşeze, pentru că aveau bilete pe două rânduri, purced spre scaune. Între timp începe şi spectacolul. Ce moment mai bun pentru a căuta prin poşete cu fermoare infinte drăguţele de telefoane. Şi dăi frate şi butonează… din cei şase în orice moment erau trei care meştereau la taste. Mă gândeam că îşi trimit mesaje între ei, dar nu era aşa pentru că şi vorbeau, iar una dintre dudui avea un râs dogit ca al unui docher băutor de bere şi mare amator de ţigări proaste.

Pentru a dovedi că totuşi sunt atente la piesă şi că înţeleg ce se întâmplă pe scenă, făceau din când în când comparaţii cu situaţii din viaţa reală: “Hă! Asta seamănă cu X-uleasca, se plânge toată ziua!”

Una peste alta piesa merită văzută, v-o recomand cu caldură. Sper să nu aveţi în sală surate ale donşoarelor de care vă povestii.

No Responses to "Cu turma la teatru"

Comment Form

About

This is an example of a WordPress page, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from.

Sun Blast

Curs valutar